תפריט נגישות


מידע הצהרת נגישות
תצוגת צבעי האתר (* בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה סגירה
image/svg+xml

מיון יולדות

מנהלת: ד"ר טל כאהן

אח אחראי מערך חדרי לידה: משה יוסף-ברין

אחות אחראית: אופירה סולמי


יצירת קשר:

טלפון: 03-5305127/03-5305150

דואר אלקטרוני: mernashim@sheba.health.gov.il
 

מיקום:

אגף נשים ויולדות, קומת כניסה

מפת הגעה לשיבא

מידע על חניה ופטור מתשלום 

Waze

מתחם היולדות המפואר בשיבא כולל חדר מיון, חדרי בדיקה, חדר לידה נוסף, חדרי זירוז וחדרי התאוששות לאחר לידה. המתחם תוכנן ונבנה בסטנדרטים הגבוהים ביותר כדי להעניק ליולדת שירות איכותי ובטיחותי, תוך הקפדה על פרטיות ונוחות מרביים.

בהגיעך למיון יקדם אותך אזור המתנה מפואר, ממש כמו סלון ביתי, עם ספות שכיבה נוחות, כדורי פיזיו להרגעת הצירים, טלוויזיות, מטבחון ושקעי הטענה לטלפונים. מובילות השירות שלנו יקבלו את פנייך ויסייעו לך במידע ובהסברים. בזמן ההמתנה תוכלי גם ליהנות מטיפולים של רפואה משלימה.
 

מיון יולדות

 

מוכנה? גם אנחנו. במיון יולדות ערוכים לקבל אותך בחדרי בדיקה אישים ומרווחים, המצוידים במוניטורים חדישים ומציעים מקום לבן/בת הזוג ושירותים צמודים.

את יכולה להרגיש בטוחה: ניטור מרכזי, שניתן לצפייה מכל מקום במחלקה, משגר לצוות התרעה במקרה שיש סימנים למצוקה של העובר. יש גם שירות אולטרסאונד, ובמידת הצורך הרופא יעשה שימוש במכשיר אולטרסאונד נייד ליד מיטת הבדיקה.

צריכה ללדת מיד? אנחנו ערוכים במיון עם חדר לידה חדש ומודרני ליולדת שמסיבות שונות לא מספיקה אפילו להגיע לחדר הלידה.

זקוקה לזירוז? עומדים לרשותך חדרים מיוחדים, מרווחים ונוחים המותאמים לשהייה שלך ושל בן/בת הזוג, לזירוז ולטיפולים דחופים. במקרה הצורך, ניתן גם ללדת בהם.

 

מתי להגיע למיון יולדות?

מיון היולדות בשיבא מטפל בנשים הנמצאות בסוף השבוע ה-23 להריונן ואילך. אפשר להגיע באופן עצמאי או עם הפניה של רופא/ה בקהילה. למיון יולדות מגיעים מסיבות מגוונות ולאו דווקא כי יש סימנים להתחלה של לידה: תלונות הנוגעות לעובר עצמו, שחייבו המשך בירור ומעקב או תלונות הנוגעות באם, הפונה עקב קוצר נשימה, כאבים, חשד לדלקת בכליה, כאבי בטן מסיבה לא מוסברת וכו'.

כל תלונה מטופלת במלוא תשומת הלב ואנו עושים כמיטב יכולתנו כדי לזרז ולייעל את השהייה שלך במיון ככל הניתן. אם את מתלבטת האם להגיע או להישאר בבית, את יכולה להתקשר אלינו כדי להתייעץ. הצוות המנוסה שלנו ישאל שאלות כמו האם מדובר בלידה ראשונה, האם יש דימום, התחלה של צירים וכן הלאה וינחה אותך אם להגיע או להמתין בבית עוד שעה-שעתיים.


הגעתי למיון. מה קורה עכשיו?

אם הצירים תכופים וכואבים עלייך לגשת ישירות למיון. אם סיבת הפנייה היא אחרת, עלייך לעבור במזכירות ושם יחליטו האם לפנות אותך מידית לטיפול או שעלייך לגשת לדלפק המיילדות לטריאז' (סיווג חולים). 

לאחר מכן תישאלי לגבי מהלך ההריון עד כה, האם את מרגישה תנועות, ומהי הסיבה שבגללה הגעת למיון. יילקחו ממך מדדים ותחוברי למוניטור. בשעות הבוקר ועד השעה 15:00 נמצאת במיון טכנאית אולטרסאונד.

לתשומת לבך: אם הגעת למיון לאחר שהחלה ירידת מים, לא תשוחררי לביתך ולאחר בדיקה תופני ליילוד או לאשפוז.

התחנה הבאה במיון היא בדיקת רופא/ה. גם כאן תישאלי על מהלך ההריון עד כה. הרופא יעבור על כרטיס מעקב ההריון שלך, יבדוק אותך ויחליט על בדיקות נוספות, הפנייה לחדר לידה, אשפוז או שחרור הביתה.

חשוב לנו שתדעי שאנחנו מודעים למצב הרגיש בו את נמצאת כשאת מגיעה אלינו, ולכן נעשה הכל כדי לתת לך מענה זריז ככל האפשר ולהקל על מצבך הרפואי, גם כאשר הפנייה כשלעצמה אינה מוגדרת דחופה. במקרה כזה, ייתכן וזמן ההמתנה יהיה ארוך יותר. 

בשעות הערב שבהן המיון עמוס יותר תוכלי להיעזר בשירותיה של מובילת השירות שתבדוק מה עם הבדיקות שלך, תוודא שמגיע אלייך רופא/ה אח או אחות לבקשתך ותתן לך מענה גם לצרכים שאינם רפואיים.


צפי בסרטון המציג את מיון יולדות:

 

חיפוש